POWER FROM INNOVATION – Ez a mi jelszavunk.

Cégünk a 1927-ben alapított és 2007-ben fennállásának 80 éves jubileumát ünneplő HOPPECKE Batterien GmbH magyarországi leányvállalata.

Carl Zoellner a cég alapítója első leányvállalatát 1932 –ben Budapesten létesítette, amely a háború előtt a magyar akkumulátorgyártás jeles képviselője volt.

Jelenleg 16 országban található, elsősorban kereskedelemre, szervizelésre szakosodott leányvállalat, ill. a világ számos pontján kereskedelmi képviselet.

Gyártási tevékenység Németországban négy telephelyen történik, továbbá 2006 –tól a távol-keleti piac kiszolgálására Wuhanban (Kína) épült egy 15.000 m2 alapterületű gyártóüzem. Valamennyi üzem ISO 9000 minősített.

HOPPECKE 1994 -től újra jelen van a magyar piacon. Tevékenységünk elsősorban a Hoppecke termékek, ipari akkumulátorok, töltőberendezések, töltőállomás-akkucsere berendezések kereskedelmére és szervizelésére terjed ki. Termékeinkkel vevőink az anyagmozgatás területén használt energia tároló rendszerek üzemeltetését hosszútávon, problémamentesen, maximális hatékonysággal tudják megoldani, és ezáltal egy megtérülő beruházásban részesülnek.

Reméljük, hogy oldalainkon használható információhoz jut, de természetesen bármely kérdésben szívesen állunk rendelkezésére személyesen is.

 

„Hogyan tudjuk vevőinket, gazdasági előnyökhöz juttatni hatékony és innovatív termékeink alkalmazása révén?”
Vállalatunk szemléletében ez a fő kérdés. Már számos eredménnyel rendelkezünk.
Cégünk rendelkezik az iparágon belül az egyik legnagyobb kutató-fejlesztő részleggel.
Számos kutatási eredmény és szabadalom reprezentálja mindezt.

 

Vevőspecifikus megoldások kutatása fejlesztése során a saját „Know-how”-on túl támaszkodunk, és tapasztalatot cserélünk más kutatórészlegekkel, egyetemekkel, ezzel együtt elérve, hogy mindvégig a szakmai elvárások csúcsát tudjuk nyújtani. Továbbá az ipari felhasználókkal folytatott intenzív kooperáció adja az alapot, hogy energiakoncepciónk gazdaságilag hatékony, és a műszaki jövőbe mutat. Ezért a vevő számára valamennyi HOPPECKE akkumulátor rendszer felhasználása megtérülő beruházás, a hosszabb élettartam, a jelentős energia megtakarítás, és a nagymértékben csökkenő üzemi és karbantartási költségek révén.

 

Kivonat néhány termék és rendszerfejlesztésünk közül:


•  Vasúti üzemre kifejlesztett komplett ólom és Ni-Ca akkumulátor technológiák.
•  Vlies.tech technológia (AGM)
• „Innováció 2000” pályadíjat nyert technológia ma a bázisa a trak®blokk munkaakkumulátoroknak.
•  Lúgos akkumulátorrendszereken belül a NiMH bázistechnológia kidolgozása.
•  Nagyteljesítményű bipoláris akkumulátorok.
•  FNC-A® lúgos telep ipari alkalmazása telekom és vasúti rendszerekben.
•  AquaGen

 

HOPPECKE 1971-től az egyetlen külső rekombinációs rendszert gyártó a világon.

 

Az ipari akkumulátor üzletágban HOPPECKE rendelkezik a saját gyártásban készülő savas ólom és lúgos akkumulátorok terén az egyik legszélesebb termékválasztékkal. A kiterjedt kereskedelmi és szervizhálózat lehetővé teszi hogy Németországon túl a világ számos országában működő leányvállalatokon keresztül állandóan elérhetők a termékeink. Fejlesztünk, gyártunk, értékesítünk és karbantartunk vevő specifikus energiatárolási megoldásokat az anyagmozgatás, önjáró berendezések, vasúti rendszerek, IT, Telekommunikáció, szünetmentes energiaellátás területén.

 

HOPPECKE sokat tesz a környezetvédelemért, azáltal hogy rendelkezik saját minősített hulladékakkumulátor újrafeldolgozási technológiával és üzemmel.

 

HOPPECKE a széles termékválasztékával rendelkezésre áll úgy a szabványos, mint az extrém feladatok megoldásában, ehhez a legmodernebb akkutöltés technikát kínálja, továbbá az akkumulátorok és töltőberendezések karbantartásában is a vevők rendelkezésére áll.