AquaGen® premium.top

Rekombinációs rendszer a helyhez kötött akkumulátorok számára

Működési leírás

Az akkumulátorok töltése közben mellékreakcióként a folyékony elektrolitban lévő víz bomlása megy végbe. Az akkumulátor használati ideje alatt ezt a vízveszteséget desztillált víz utántöltésével kompenzálni kell.

Az AquaGen® premium.top rekombinációs rendszer alkalmazása során a víz bomlása közben az akkumulátorban keletkező hidrogén és oxigéngázok az AquaGen® premium.top dugóba jutnak.

Egy integrált katalizátor segítségével végbemegy a gázok rekombinálása, melynek során vízgőz keletkezik.

A vízgőz kondenzálódik az AquaGen® premium.top dugó falain. A képződő vízcseppek lefolynak és visszajutnak az akkuba. A fent leírt rekombináció hatásfoka akár a 99 százalékot is eléri.

Ennek a hatékonyságnak köszönhetően a víz utántöltése miatti ráfordítás drasztikusan csökken és akár a karbantartást is szükségtelenné teheti.

A keletkező gázok rekombinációjának köszönhetően az EN 50272-2 / DIN VDE 0510 szabvány 2. részének megfelelően a szellőzéssel szemben támasztott követelmény jelentősen csökkenthető.

 

Kockázat nélkül csökkenti a karbantartások számát

A hidrogén és az oxigén rekombinációja exoterm folyamat amely során hő szabadul fel.

A zárt akkumulátorok esetén ez a folyamat az akkumulátor belsejében, a negatív elektródákon történik. A megnövekedett hőmérséklet csökkenti az akkumulátor és legfőképp az elektródák élettartamát. Ezen hatások minimalizálása érdekében a zárt akkumulátorok különböző korlátozásokkal vannak építve.

Az AquaGen ® premium.top használatakor a rekombinációs folyamatok nem érintik az aktív komponenseket (elektródák) mert a folyamat nem az akkumulátor belsejében megy végbe.

Az AquaGen® premium.top dugók ellenállnak a túlterhelésnek, és az erős valamint a kiegyenlítő töltések során is az akkumulátorokon maradhatnak. Az AquaGen® premium.top dugó integrált katalizátora úgy van dimenzionálva, hogy az akkumulátor teljes akkumulátor élettartam alatti normál üzemmódja mellett nincs szükség az AquaGen® premium.top rekombinációs dugó cseréjére.

 

A termék jellemzői:

- beépített katalizátor

- beépített kétirányú szelep

- integrált láng akadály

- integrált abszorber

 

A termék előnyei:

- minimálisra csökkenthető a karbantartások száma

- használata mellett csökkennek a szellőztetésre vonatkozó követelmények, így költségeket takaríthat meg a légkondicionáló rendszerek kialakításánál

- nincs jelentős gáz és aeroszolkibocsátás

- csökkentett robbanásveszély

- az akkumulátor egész élettartama alatt működőképes lesz

 

Letölthető dokumentumok:

Dokumentum Nyelv
Prospektusok   Német Angol
Használati utasítás   Német Angol