trak® Xchange

Töltőállomások akkumulátorcserélő berendezései

Az iparban a több műszakot átölelően alkalmazott akkumulátor-meghajtású elektromos járműveket üzemidejük lejártával újra biztonságosan és gyorsan el kell látni energiával.

Ennek a napjában akár többször is ismétlődő folyamatnak különböző lehetőségei vannak. Az egyik az, hogy az elektromos járművet csatlakoztatjuk egy töltőkészülékre, ami azt jelenti, hogy órákra kivonjuk az üzemeltetésből, vagy pedig a nehéz akkumulátorokat daruval vagy kézi működtetésű cserélő kocsival, illetőleg automata meghajtású akkumulátorcserélő berendezéssel cseréljük ki.

Az idevágó szakértelemmel rendelkező, felkészült HOPPECKE-csapat akkumulátortöltőállomásokat és akkumulátorcserélő berendezéseket tervez és állít üzembe. A tervezési tevékenység középpontjában mindig olyan tényezők állnak, mint az optimális helykihasználás, ügyféligények és biztonság.

A HOPPECKE kínálatában négy rendszerváltozat szerepel. Valamennyi változat az ügyfél konkrét igényei szerint készül, így válik lehetővé az idő- és költsé gráfordítás csökkentése. Egy rendszer konstrukciója során az üzemhez szükséges akkumulátorok számát ugyanúgy figyelembe vesszük, mint azok méretét és azon járművek típusát, amelyekben alkalmazásra kerülnek.

Cserélő kocsi - trak® Xchange TU

Kézi cserélő berendezés - trak® Xchange MU

Gépi meghajtású cserélő berendezés – trak® Xchange PU

• Trak® Monitor

A HOPPECKE gyártmányú akkumulátorcserélő berendezések optimálisan alkalmasak arra, hogy a részben veszélyes és nagy időráfordítást igénylő akkumulátorcserét a töltőállomásokon gyorsabbá, biztonságosabbá és felhasználóbarátabbá tegyék, miközben az akkumulátorcsere során keletkező kockázatokat lényegesen csökkentik.

A HOPPECKE-rendszerstratégia

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/trakXchangesystemplan.JPG

Letölthető dokumentációk:

- német nyelven

- angol nyelven