trak® fnc

Folyamatos üzemű meghajtó rendszerek

Lúgos nikkel-kadmium akkumulátor

Ha járműveiket nonstop, a hét minden napján, 24 órán át akkumulátorcsere nélkül kívánják használni, akkor a trak® fnc kínál egyedülálló megoldást.

A trak® fnc alkáli akkumulátorrendszer egy FNC®-technológiájú HOPPECKE meghajtó akkumulátorból és egy ezzel kombinált mikroprocesszoros szabályozott töltőkészülékből, valamint akkumulátor ellenőrző egységből (BKE) áll.

A trak® fnc rendszer legjellemzőbb tulajdonsága, hogy rendkívüli ciklusterhelhetőséggel rendelkezik, valamint hogy részlegesen töltött állapotban is üzemképes.

 

A HOPPECKE trak® basic tipikus felhasználási területei:

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/0_24.JPG

folyamatos üzem (pl. logisztikai központok, termelő egységek) csereakkumulátorok nélkül

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/homerseklet.JPG

szélsőséges hőmérsékleti körülmények közötti üzem (pl. hűtőházakban) kiváló tulajdonságokkal

 

A trak® fnc-rendszer

Tulajdonságok és előnyök

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/trak_fnc_spec.JPGA HOPPECKE trak® fnc-módszer Szállító targoncákon (tolóoszlopos és komissiózó targoncák stb.) rendszerint ólomsavas akkumulátorokat használnak. Csereakkumulátor nélkül 8-12 órás üzemidők érhetők el. A folyamatos, nonstop üzemben működő/termelő telephelyeken targoncánként 2 – helyenként akár 3 - ólomsavas akkumulátort kell készenlétben tartani, hogy megfelelően teljesíteni tudják az elvárásokat. Eközben a csereakkumulátorokkal, az akkumulátorcsere munkálataival és az akkumulátor gondozásával összefüggésben jelentős költségek merülnek fel.

Éppen az ilyen, nagy teljesítményt követelő alkalmazások során jut érvényre teljes mértékben a trak® fnc-technológia összes előnye! Ennek a NiCd-akkumulátornak a különleges tulajdonságai feleslegessé teszik az akkumulátorcserét. A köztes töltéshez szükséges, naponta ettől függetlenül keletkező szünetek kihasználása lehetővé teszi a jármű és az akkumulátor 24 órás használatát. A járművek szinte 24 órás rendelkezésre állása a járműpark csökkentését teszi lehetővé.

A trak® fnc-akkumulátorok legmagasabb igényeket kielégítő mechanikai stabilitása tartós ellenállást biztosít a vibrációval, illetőleg a nem kíméletes kezeléssel szemben is. Az elektródaanyag akár 30 g* gyorsulású sokkvizsgálatok során is ellenállónak bizonyult (*g = talajgyorsulás 9,81 m/s2).

A robusztus felépítésű cella ilyen módon még a legnehezebb üzemi körülmények között is teljesen megbízható energiatárolónak bizonyul. A nikkel-kadmium-akkumulátor külső behatásokkal (mint pl. alacsony hőmérséklet) vagy szakszerűtlen kezeléssel szembeni érzéketlensége tehát kizárja a váratlan akkumulátor-üzemzavar („sudden death”) kockázatát.

Egy a HOPPECKE által külön erre a rendszerre kifejlesztett ellenőrző egysége („Töltöttség mérő”) a targonca vezetőjének folyamatosan nyújt információt a targonca rendelkezésre állásával kapcsolatban. Az akkumulátorkapacitás és a töltőáram alapesetben oly módon kerül kiválasztásra, hogy a szokásos napi menetrendet ne kelljen váratlan köztes töltésekkel megszakítani.

Ennek ellenére az ellenőrző egységnek feladata, hogy megakadályozza az esetleges hibás működtetést, és a targonca vezetőjének figyelmét szükség esetén az emelőfunkció kikapcsolásával hívja fel a töltés szükségességére. Ezen túlmenően további funkciókat is tartalmaz, mint pl. az üzemóraszámláló vagy az energiamérleg.

 

24 órás üzem / heti hét napon, csereakkumulátor nélkül

a köztes töltés technikája és nagy áramleadó képesség révén

 

Rövidebb töltési idők és a lehető legjobb nagyfeszültségtűrés

• a járművek maximális rendelkezésre állása

Nincsenek csereakkumulátorok

• maximális üzemköltség-megtakarítás

Legnagyobb energiasűrűség

• kisebb akkumulátorsúlyok, -térfogatok és –méretek

A legjobb mechanikus és elektrokémiai stabilitás

• nehéz körülmények közötti alkalmazhatóság

Nincs váratlan rendszer-üzemzavar

• nagyfokú tervezési biztonság

Decentralizált töltés

• nincs szükség központi töltőállomásra

Az akkumulátorkapacitás folyamatos ellenőrzése BKE-vel

• a legmagasabb szintű üzembiztonság

 

Letölthető dokumentumok:

Magyar nyelvű bemutató anyag letöltése

Német nyelvű bemutató anyag letöltése

Angol nyelvű bemutató anyag letöltése