trak monitor

a meghajtó akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében

A trak monitor egy külön a töltőállomások számára tervezett automatikus töltő és kijelző rendszer, amelynek célja a töltőállomások üzemének optimalizálása.

A trak® monitor közvetlen kapcsolatban van a töltőkészülékkel, és annak az akkumulátornak a töltési pozíciószámát jelzi ki, amelyiket először kell használni. Azok az akkumulátorok, amelyek következőkként érik el a teljes töltöttség állapotát, egy elektronikus várólistára kerülnek. A kijelzett akkumulátor kivételét követően a kijelző a következő teljesen töltött akkumulátorra vált. A jármű vezetője azonnal látja, hogy akkumulátorcsere esetén melyik akkumulátort kell kivennie a töltési helyről, hogy azt betegye a saját járművébe. Egy akusztikus figyelmeztető jelzés tudatja a vezetővel, ha nem a megfelelő akkumulátort kívánja elvinni.

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/trak_monitor_1.JPG

Ez az eljárás lehetővé teszi a töltőállomáson lévő meghajtó akkumulátorok szisztematikus alkalmazását és folyamatos kihasználását. Ezáltal megnő az akkumulátorok élettartama és igen jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A trak® monitor alkalmazásának egy további előnye abban áll, hogy az akkumulátorok túlzott vagy éppen nem kielégítő igénybevételének elkerülése révén a gondozás idő- és költségigénye csökken.

Emellett a meghajtó akkumulátor kapacitásának egyenletes és optimális kihasználása révén magasabb termelékenység érhető el. A trak® monitor által elért egyenletesen magas szintű kapacitáskihasználtság alapján ritkábban kell felkeresni akkumulátorcsere céljából a töltőállomást.

tl_files/hoppecke/images/HO HU/Webkepek/trak_monitor_2.JPG

Egy ipari szabvány-interfész és egy valós idejű óra alkalmazása a trak® monitorrendszert alaposan átgondolt karbantartó és gondozó eszközzé teszi.

Személyi számítógép csatlakoztatása segítségével grafikus felületen keresztül egyszerűen férhetünk hozzá a tárolt adatokhoz. Az adatok elemzése rávilágít az akkumulátorok használatára, a töltési időkre és a várakozási időkre (töltött, de nem használt akkumulátorok). Az akkumulátorok hibás kezelése, mint pl. a töltési folyamatok manuális megszakítása, szintén vizsgálhatóvá válik, hogy azt követően meg lehessen hozni a szükséges intézkedéseket.

A trak® monitor rendszer és a trak® power töltőkészülékek tárolt adatainak összekapcsolásával egy átfogó és hatékony akkumulátor-managementrendszer alakítható ki.

Letölthető dokumentumok:

- német nyelven

- angol nyelven